Facebooklinkedinmail

Karate er en japansk kampsport, hvor man gennem træning udvikler sig fysisk og mentalt. Gennem træning lærer man bl.a. at flytte grænser og holde fokus. Man lærer vigtigheden af, at kunne kontrollere sine følelser således, at man er i stand til at kæmpe på en kontrolleret måde. 

Et karatestævne er en rigtig god lejlighed til at teste ens fysiske og mentale færdigheder af. Når man skal præstere til et stævne gælder det netop om at være i balance og holde fokus. Når man deltager i et karatestævne er der også mulighed for  at knytte nye venskaber og opbygge relationer med andre i karateverdenen. Samtidig er det en mulighed for at vise venner og familie, hvad karate er, og hvorfor det er en fantastisk sport at træne. 

Karateorganisationen Shobu Ippon Danmark afvikler hvert år flere udviklingsstævner, som henvender sig til udøvere som ikke har trænet så længe. Den 24. februar afholdte organisationen et udviklingsstævne i Taifu i Frederiksværk. Der var næsten 100 kæmpere fra forskellige klubber i Danmark og Sverige. 

Kæmperne blev opdelt i klasser efter alder og grad, så de kun mødte nogen på deres eget niveau.12 uddannede dommere var ansvarlige for at bedømme kæmpernes præstationer. Dommerne gjorde et fremragende arbejde med at sikre fair bedømmelse og alle fik en god oplevelse. Efter hver pulje blev der uddelt medaljer til de bedste kæmpere. Her var det tydeligt, at det var noget helt særligt, for de kæmpere der første gang stod på en medaljeskammel for at modtage en medalje for deres præstation. Stoltheden og glæden var ikke til at tage fejl af.  

Taifu Karate Dojo, der var vært for stævnet, gjorde en fantastisk indsats for at sikre, at alle havde en god oplevelse. Der var flotte røde Shobu Ippon Danmark bannere, duge og japanske små flag, der prydede salen og skabte en festlig og stemningsfuld atmosfære. Shobu Ippon Danmark har formået at sætte nye standarder for karatestævner ved at skabe nogle fantastiske rammer, hvor kæmperne er i centrum i et trygt og positivt miljø.

Alt i alt var dette udviklingsstævne en stor succes og en fantastisk oplevelse for alle deltagere og særligt for dem, der var til stævne for første gang. 

Der skal lyde et stort tak til alle dommere, officials, coaches, stævnelæge og kæmpere og ikke mindst stævneledelsen for et stort stykke arbejde. 

Shobu Ippon Danmark afvikler næste stævne den 27. maj i Hørsholm. Her afvikles 5. Shobu Ippon Tournament, som også har begynderklasser. 

Se billeder fra stævnet her

Facebooklinkedinyoutubeinstagrammail