Tyskland

Taifu har i weekenden været på Gasshuku i Tyskland og træne med karateklubber fra karateorganisationen Shotogakusha.

Træningen blev ledet af Frank Starck-Sabroe sensei og Jesper F. Andersen sensei. Træningen var bygget op om udvikling af maegeri og kekomi samt bunkai i kata.  Førstedagen sluttede af med en festlig middag på en nærliggende kro, hvor nye venskaber blev styrket. Næste dag blev der trænet kumite og realistisk selvforsvar inden turen gik tilbage mod Danmark.

IMG_4910

Frank sensei har i 20 år undervist i de Nordtyske klubber og gennem årene er der opbygget en stor gensidig respekt. Historisk var det en stor oplevelse at høre Willi sensei, fra Hutzfeld Dojo, fortælle om sine oplevelser i karate siden 1965. Det er ikke hver dag man møder en sensei i Europa, som har trænet karate i  50 år.

Masahiko Tanaka sensei, vores stormester, lægger stor vægt på det særlige venskab og fællesskab der skabes mellem karateudøvere. Dette års Gasshuku skabte nye venskaber og fællesskab for Taifu udøverne, og dermed helt i tråd med de værdier som Masahiko Tanaka sensei lægger stor vægt på. Værdier som også ligger Taifu dojo meget nært.

IMG_4874 IMG_4871 IMG_4867 IMG_4852 IMG_4853 IMG_4832

 

IMG_4915

De tyske værter tog rigtig pænt imod udøverne fra Taifu og alle følte sig yderst velkommen. Det kan på det varmeste anbefales at deltage næste år. Gasshuku bliver afholdt i Nordtyskland ca. 45 minutters kørsel fra Puttgarden.

Der skal lyde et stort tak til Shotogakusha for at arrangere dette Gasshuku.

Taifu rejser ofte rundt i hele verden for at opsøge lærdom og kundskaber indenfor karate. Allerede til august rejser chefinstruktør Jesper F. Andersen sensei til Canada, hvor han sammen med Frank sensei, er inviteret til en særlig Gasshuku med vores stormester, Masahiko Tanaka sensei. Senere på året rejser en gruppe instruktører og udøvere til Skotland for at træne under dygtige japanske instruktører sammen med vores venskabsklub fra Hørsholm. Til november kommer Masahiko Tanaka sensei til Frederiksværk, hvor han skal undervise på en helt særlig Gasshuku, hvor man træner og bor sammen.

Næste år er der ved at blive arrangeret Gasshuku i Japan hos Masahiko Tanaka sensei. At træne karate i Japen er en oplevelse ud over det sædvanlige for karate-kaer. At Taifu nu har mulighed for at træne under en af verdens største karateprofiler, Masahiko Tanaka sensei, er intet mindre end fantastisk.  Nærmere info om dette Gasshuku tilgår senere til Taifu`s medlemmer.

10955544_712963665481494_7118518783773862527_o