En masse udøvere fra Taifu deltog igen i år i Shotogakusha Pinselejr, som blev afholdt i Horsens. 

Vi kørte fra Taifu i bus om fredagen, hvorefter vi samlede udøvere op fra Lyngby Karate Klub og SSB Karateklub. Kort tid efter ankomst til Horsens skulle vi træne første gang. Det var en supergod træning af Frank sensei med fokus på benstillinger og bevægelse. Herefter var der fælles aftensmad. 

Lørdag begyndte med træning allerede kl. 09.00 med Frank sensei. Her var der kommet flere udøvere til fra andre klubber i Danmark og nogle kom også helt fra USA og Tyskland for at træne med. 

Efter formiddagstræningen stod Jørn Nielsen san igen i år for et tegnekursus. Jørn san har bl.a. tegnet for Walt Disney. Det var et rigtig godt introduktionskursus til tegnekunsten, og flere tegnede nogle rigtig gode tegninger. 

Lørdag eftermiddag underviste Jesper sensei i bl.a. uraken og kombinationer med denne svære teknik. Efter grundtræningen, som virkelige gav sved på panden, blev øvelserne sat ind i nogle simple selvforsvarsøvelser, som gav et godt indblik i realistisk karatedo selvforsvar. 

Lørdag aften var der efter maden et interessant historisk karateforedrag med Erik sensei, som fortalte anekdoter tilbage fra 1962, hvor han som en af de første i Danmark begyndte at træne karate. Det er imponerende, at Erik sensei har været med helt fra starten af og stadig træner karatedo. 

Søndag formiddag var det de øvrige hovedinstruktører, der skulle undervise i bunkai. Det foregik ved, at de knap 80 udøvere blev opdelt i 5 hold, hvorefter Richard sensei, Mette sensei, Kjeld sensei, Dan sensei og Lea sempai underviste på skift. 

Søndag efter morgenmaden steg vi på bussen igen og kørte retur til Sjælland. Det var en rigtig god Pinselejr, hvor en masse venskaber blev skabt, ligesom der var et højt karatefagligt udbytte. 

Stort tak til Horsens Karate ved Kjeld sensei og Helle san for deres store arbejde med at arrange lejren igen i år. 

Næste år vil der også være Pinselejr i Shotogakusha så husk at sætte kryds i kalenderen.

Link til flere fotos