EM i Odense

Europamesterskaberne i karate under WUKF blev afholdt  i  Odense Kongrescenter i perioden 24. – 27. oktober 2019. Stævnet var det største karatestævne, som nogensinde er afholdt i Danmark. I løbet af fire dage blev der konkurreret  i Karate og Kobudo i klasser for børn, unge, voksne og seniorer. WUKF formåede virkelig at inkludere alle, og det efterlod et indtryk af, at det er en stor karatefamilie der var samlet for at konkurrere mod hinanden. Niveauet spændte meget bredt ligefra dem der stillede op for første gang til garvede kæmpere på højt plan. Særligt mange af de unge kæmpere var virkelig dygtige, og de leverede karate på højt plan. 

Deltagere fra Taifu

Danmark stillede med et stort landshold med rigtig mange unge kæmpere fra hele Danmark. Taifu stillede med følgende kæmpere:

Luka Vojinovic, Nikita Jese, Charlotte Stensholm, Nikoline Gaarn, Manon Timmermann, Luka Timmermann, Jonas Gaarn, Alicia Panduro Berg, Maise Jensen, Alberthe Wulf-Andersen og Laura Marker. 

Frem mod EM havde kæmperne fra Taifu forberedt sig grundigt. Sensei Jesper F. Andersen havde planlagt en masse ekstratræninger, som var med til at forberede kæmperne bedst muligt. Charlotte Stensholm, som er uddannet landsholdscoach, var også coach for Taifu kæmperne ved EM. Det er en kæmpe fordel, at vi i Taifu har en coach, som kender vores kæmpere godt. 

Flotte præstationer 

Maise, Laura og Alberthe var med for første gang og stillede op i holdkata og i individuel kata. De gjorde det rigtig godt, og formåede at udføre nogle rigtig gode kata. De opnåede dermed værdifuld erfaring, som vil gavne dem fremover. Alicia stillede op i kata for Danmark for først gang til et stort stævne. Alicia gjorde det rigtig godt og fik værdifuld erfaring med hjem. 

Læs også artikel fra Paw Jensen:  “EM set med en fars øjne” på KarateNews.

Jonas stillede op i kata. Han gjorde det så godt på trods af, at han ikke havde fået trænet så meget op til EM pga. en skade. Det blev til en enkelt runde, hvilket også var målsætningen pga. hans skade. 

Nikoline stillede op i holdkumite og i indvividuel kumite. I shobu sanbon holdkumite vandt hun sølv. I rotations holdkumite vandt hun ligeledes sølv. I individuel kumite kæmpede Nikoline sig frem til finalen, som hun tabte knebent og vandt sølv. En meget flot indsats af Nikoline, at komme hjem med tre sølvmedaljer. 

Nikita Jesse var med til EM for første gang i kata. Han udførte nogle rigtig flotte kata med god fokus og vandt sølv i hans klasse. 

Manon Timmermann stillede op i en meget stor pulje. Det lykkedes hende, at komme videre til tredje runde, hvor hun sikrede sig en bronzemedalje.

Luka Timmermann stillede op i holdkumite og individuel kumite. I hold kæmpede Luka rigtig godt og var med til at vinde guld. I individuel kumite gik det knap så godt, og Luka virkede nervøs og tabte sin første kamp. D

Luka Vojinovic stillede op i sanbon holdkumite, hvor han vandt bronze. Også i rotations holdkumite vandt han bronze. Charlotte Stensholm og sensei Jesper havde en god snak med Luka inden han skulle kæmpe individuel kumite. I individuel sanbon kumite kæmpede Luka helt forrygende og alt lykkedes næsten. Luka vandt sine kampe overbevisende, og selv om finalen var meget tæt formåede Luka at holde hovedet koldt. En velfortjent guldmedalje var i hus. 

Charlotte Stensholm stillede op i kata for veteraner. Charlotte gjorde det rigig godt, og det lykkedes hende at vinde en velfortjent sølvmedalje efter nogle rigtig gode kata, hvor hun udviste stor fokus.  

Seriøs talenttræning i Taifu

De flotte resultater til Taifu siger noget om det seriøse talentarbejde der hver dag foregår i Taifu. Sensei Jesper udtalte efter stævnet:

“EM er slut for denne gang. Taifu har opnået nogle meget flotte resultater, og flere har opnået værdifuld stævneerfaring. Det har været en fornøjelse at opleve det gode humør, det gode fællesskab og viljen til at hjælpe til, når det var nødvendigt. Vi har et stærkt fællesskab i Taifu, som er med til at skabe nogle gode rammer for sportslig og personlig udvikling. Tusind tak til jer alle for jeres støtte. Der skal lyde en særligt tak til Charlotte, Elsa-Maria, Kenneth, Vibeke, Michael og Kristine som har brugt ferie/fridage på at hjælpe til som frivillige ved EM. Jeres indsats er meget påskønnet, og den måde I arbejder på, og samarbejder med andre, gør mig meget stolt. Jeg synes, at I er nogle værdige repræsentanter for Taifu. Ordentlighed, respekt og vilje til at løse uforudsete problemer har kendetegnet jeres arbejdsindsats. I har været med til at afvikle et stort arrangement til gavn for en masse mennesker fra ind- og udland. I har gjort en forskel! Tak. “

Læs også artikel på KarateNews: “Fælleskab og respekt”.

Se flere fotos her