Taifu var i dag til Ishøj Cup med en stor gruppe børn. Samtidig var der rigtig mange Taifu forældre, som var med til at få stævnet til at fungere. Et flot stykke arbejde, at så mange forældre bruger en weekend på at få Ishøj Kumite Cup til at blive et rigtig godt stævne. 

Der var ved dagens stævne et højt niveau og for en del af taifu kæmperne i dag var det et af de første større stævner. Trods det gjorde Taifu rigtig god figur ved stævnet og mange havde nogle rigtig gode kampe.

Ida blev desværre diskvalificeret for hård kontakt på et slag til maven. Det var synd, da hun virkede som den klart stærkeste kæmper i hendes gruppe. Malou, Caroline og Silje gjorde det rigtig godt i hold og slog først et svensk hold for derefter at tabe knebent til  Ishøj. Under denne kamp viste Malou sin fantastiske sparketeknik. Desværre sov hun lidt i de sidste sekunder og blev selv ramt af et spark. Men det bliver rigtig interessant at følge Malou fremover, da hun er meget tændt når hun kæmper. Andreas Schwartz kæmpede sig frem til en bronzemedalje. 

Rasmus fik desværre slået sin skulder af led og måtte en tur på hospitalet, men han var tilbage i hallen nogle timer senere med armen i slynge. 

Først omkring kl. 1945 blev der afholdt finaler. Her var der b.la. en ren Taifu finale mellem Alexander og Marvin, som begge havde kæmpet meget stærkt. Alexander trak det længste strå i finalen. Det bliver rigtig spændende at følge begge kæmpere fremover, som er særdeles talentfulde. Sebastian vandt guld i sin gruppe. Pigeholdet med Ida, Alberte og Jasmin vandt finalen mod Ishøj. Alberte vandt sølv i sin pulje. Drengeholdet med Alexander, Marvin og Andreas vandt flotte guldmedaljer i hold. 

Flere af Taifu landsholdskæmperne var coach og de gjorde det rigtig godt. I morgen er det vores landsholdskæmpere som skal kæmpe. Det bliver spændende at følge. Godt at se Stig Ruprecht på banen igen. 

Sportigan i Frederiksværk havde sponsoreret flot nyt coach tøj. Tak for det 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

Følgende indlæg er fra KarateNews.dk

Ishøj Kumite Cup 2012 er i dag i fuld gang. Stævnet løber over 2 dage og der er 506 deltagere til start. Der er hentet dommerforstærkning fra Tyskland, Sverige og en enkelt dommer fra Tyrkiet. Fra Sverige er endvidere dommer Javier Escalante, som er sekretær for EKF/WKF dommerudvalg. I alt 26 dommere fordelt på 3 arealer. 

Kæmperne kommer fra Tyskland, Slovakiet, Nigeria, Grækkenland, Norge, Sverige og Danmark. 

En masse frivillige bruger weekenden på at få det hele til at løbe rundt. Der bliver anvendt store fladskærme og computersystemer til at opdatere på. Alle resultater bliver lagt online på sportdata.org. 

Der er tilknyttet 1 læge til hvert kampareal så kæmperne er i gode hænder. 

Ishøj Karate Klub, som arrangerer stævnet, har virkeligt brugt en masse tid på at få stævnet til at virke så professionelt som muligt med et internationalt præg. Og det er lykkedes. Fantastisk at Ishøj har taget dette initiativ som forhåbentlig bliver til et årligt stævne. 

Tilskuere er henvist til tilskuerpladser og kun coaches og kæmpere har adgang til arealerne. Med til at sikre at dette bliver overholdt er der hyret et security firma. Det giver en, for danske forhold, anderledes ro omkring arealerne og giver publikum et bedre overblik over arealerne. 

Stævnet i dag er  2 timer forsinket bla. på grund af at det er børn, som ikke alle har den store stævnerutine. Stævneleder, Thomas Larsen, mener dog at kunne indhente noget af forsinkelsen i løbet af eftermiddagen.

I morgen vil dommerne ikke acceptere, at kæmperne ikke møder op til tiden, hvilket vil sige, at der højst på gå 1 minut efter at kampen er annonceret.

Stævnespeaker, Walther Kjøng, guidede alle igennnem på både dansk og engelsk. En velkendt stemme, som gennem en lang årerække har stillet sin stemme til rådighed ved danske stævner. 

 

48 kæmpere og coaches fra Sportskarate gjorde sit til at Jylland var stærkt repræsenteret i Ishøj i dag. Også Ulfborg havde en stor gruppe kæmpere med til Ishøj. 

Lægerne var desværre i aktion en masse gange under dagens børnekonkurrencer. Ofte var der tale om mavepustere og en markering til ansigtet, som var lidt for hård. En enkelt måtte på skadestuen med en skulder som tilsyneladende var gået af led.

Niveauet blandt dagens børnekampe var til tider rigtig højt. Det var tydeligt at de store kumiteklubber, Sportskarate, Greve, Ishøj og Taifu har lagt nye standarder for kumite herhjemme, hvilket kun er godt, da det løfter det samlede danske niveau. 

I morgen går det løs med de større klasser inklusive senior. Her stiller Budo sportskarate Holstebro med et meget stærkt hold bestående af Costas Pappas 2 x sølv ved junior EM samt bronze ved senior EM. Dimitris 3 x europamester og en gang verdensmester. Spyros en gang junior verdensmester samt sølv mod Aghayev ved senior VM  i Tokyo 2008. Begge er endvidere 4 gange Balkanmestre og 10 gange græske mestre. Det gav Holstebro lidt ekstra arbejde at sikre sig at de græske mestre havde den fornødne WKF godkendelse, da grækerne tidligere havde deltaget i WUKF stævner. 

Det bliver helt sikkert seværdigt at se de græske topkæmpere og mon ikke man roligt kan sige, at de må være stævnets største favoritter. 

Fremover vil man nok se flere udenlandske kæmpere på danske klubhold, da flere klubber samarbejder med udenlandske klubber. B.la. har Sportskarate et tæt samarbejde med tyske klubber. 

Resultater

Alle resultater updateres online på sportsdata.org. 

 

Det var godt at se at en masse landsholdskæmpere var behjælpelige med at coache deres yngre klubkammerater. Det giver et stærkt sammenhold og der er ingen tvivl om, at landsholdskæmperne er nogen der bliver set op til.