Taifu investerer i vigtige kompetencer

Taifu Karate Dojo er på mange områder en forgangsklub indenfor Karatesporten. Senest har vores instruktører været på  førstehjælpskursus, som gør det sikkert og trygt at træne og færdes i Taifu. Førstehjælpskurset er en del af vores omfattende  instruktøruddannelse. Vores mission er, at alle der underviser i Taifu lever op til følgende:

“En dygtig karateinstruktør ved også en masse om formidling og hvilke faktorer, der kan have indflydelse på, hvordan eleverne får lært det ønskede i det rigtige tempo og i trygge rammer”

Livreddende førstehjælp

Søndag den 21. juni  deltog flere af Taifus instruktører og medlemmer i et 6 lektioners førstehjælpskursus. Kurset blev ledet af Peter Mortensen fra Kaisport under Region Hovedstadens Idrætsråd. På kurset blev der blandt andet undervist i:

– Førstehjælpens fire hovedpunkter
– Hvordan man håndterer forskellige ulykker i hverdagen og i sporten
– Trinvis førstehjælp af bevidstløse, samt hvordan man skal håndtere bevidstløse eller andre tilskadekomne
– Hjerte-lunge-redning
– Brug af hjertestarter
– Forbyggelse af shock
– Standsning af blødninger

Hjerte-lunge-redning

Kurset var super effektivt og alle fik lov til at afprøve deres færdigheder med hjerte-lunge-redning på de øvelsesdukker, der var medbragt. Alle havde deres egen maske og efter hver brug af dukken blev der sprittet og vasket af.

Deltagerne gik heller ikke sultne hjem fra kurset. Paw Brede Jensen havde nemlig sørget for sandwich til en hver smag og Regitze Juhl Andersen og Liv havde bagt en lækker drømmekage.

Dedikationen blandt Taifus instruktører kom særligt til udtryk i dag, da en af deltagerne, Manon Timmermann, havde fødselsdag. Hun medbragte Macarons, som vi alle nød godt af😋

Instruktørkompetencer i Taifu

Godt gået af alle og tak for den fine deltagelse, da førstehjælp er super vigtigt! Alle der har stået i en situation, hvor kendskabet til førstehjælp har haft betydning for et andet menneske kan skrive under på, hvor vigtigt og betryggende det er at kunne udføre hjerte-lunge redning. De fleste af deltagerne i dag har undervisningsopgaver i Taifu. Som eneste karateklub i Danmark er vores instruktører og hjælpere i gang ned en grundig instruktøruddannelse, hvor førstehjælpskundskaber indgår. Det gør det sikkert, trygt og udbytterigt at træne Karate i Taifu.

Osu
Og tusind tak til Peter Mortensen for et rigtig godt kursus!