Taifu Karate Dojo historie i Frederiksværk

Historien bag Karate i Frederiksværk

 

 

 

Historiske rødder tilbage til slutningen af 70`erne

 

Taifu Karate Dojo har rødder tilbage til slutningen af 70`erne. Her begyndte Jesper F. Andersen sensei til karate og Ju Jutsu i Frederiksværk, hvor han trænede under Morten Sivert Nielsen sensei. Morten sensei var 3. dan i Ju Jutsu og var en af de førende i Danmark på den tid. I slutningen af 70`erne begyndte han også at undervise særskilt i Shotokan Karate i Frederiksværk. Klubben blev hurtig stor og karateholdene var fyldte. Klubben holdt til flere steder bl.a. i gymnastiksal beliggende i nuværende aktivitetshus “Paraplyen” i Frederiksværk. Senere flyttede klubben til Carlsvej, Anker Heegaardsgade og til sidst Akacievej (nuværende Frederiksværk motionscenter). Klubben var en meget aktiv klub og havde lejlighedsvis besøg af Marino Gudjonsson sensei som var med til at målrette karateudviklingen. Flere af klubbens elever deltog i stævner og træningslejre. Klubben stillede hold ved Danmarksmesterskaberne i karate, som dengang var opdelt i divisioner. Her gjorde klubben sig rigtig godt bemærket ved at stille med meget offensive kæmpere, som gik til stålet. Jesper F. Andersen sensei var fast kæmper på holdet dengang.

Jesper sensei i midten bagerste række

Jesper sensei i midten bagerste række. Billedet er fra dojoen i Anker Heegaardsgade ca. 1982

Morten Sivert Nielsen sensei til venstre

 

Jesper F. Andersen sensei til venstre med bo (violet bælte)

 

Jesper F. Andersen sensei angriber Morten sensei under opvisning i dojoen på Anker Heegaardsgade

 

Førstesal dojoen Anker Heegaardsgade i Frederiksværk

 

Senere rykkede Jesper sensei videre til Helsingør Karate Klub, hvor han trænede bl.a. under Marino Gudjonsson sensei. Samtidig med dette underviste Jesper sensei i Helsinge Karate-do Kai og Hillerød Karate-do Kai.

 

Klubben i Frederiksværk gik senere i opløsning, men flere der var med fra starten i Frederiksværk træner stadig karate i dag, bl.a. i Hillerød Karate Klub og hos gråbælterne i Lyngby.

 

Opstart af karate i Frederiksværk igen

 

I 1999 startede Jesper sensei karate op igen i Frederiksværk. Det var en gammel drøm der gik i opfyldelse, da Jesper sensei jo netop var begyndt til karate i Frederiksværk.

 

Her en historisk artikel fra 1999 hvor sensei Jesper F. Andersen startede Shotokan karate op i Frederiksværk. I den første årrække foregik træningen på Enghaveskolen, hvor klubben fik sine tre første sortbælter, Anita Aagaard Kristensen, Elias Erhardt og Carsten Dahl. Senere rykkede klubben til Industrivej, hvor den lille dojo blev indrettet. Sensei Jesper var en travl karateinstruktør dengang, da han udover at undervise i Frederiksværk også underviste i Helsinge Karate-do Kai samtidig med et krævende job i politiet. Sensei Jesper startede til karate i 1979 i netop Frederiksværk, hvor han trænede under sensei Morten Sievert. Derfor var det nærliggende at genskabe muligheden for at interesserede kunne have mulighed for at dyrke Shotokan Karate i Frederiksværk. Sidenhen har flere tusinde trænet karate under sensei Jesper i Frederiksværk.

 

Læs mere om Jesper sensei her