Torsdag d. 3. maj var der graduering i Taktisk Selvforsvar, hvor 2 fightere skulle gradueres – nemlig Benn og Sebastian. Det blev en hård graduering, hvor begge fightere fik sved på panden og kamp til stregen. De startede med at vise forståelse inden for det basale vedrørende bevægelse og forskellige slag og spark.
Derudover foreviste de forskellige arm- og skulderlåse, både stående og på gulvet. De kom også ind på frigørelse fra forskellige greb i tøj eller arme og frigørelse fra diverse omklamringer.  Begge fightere fik vist, at en omklamring er et farligt angreb, hvor den første reaktion skal falde hurtigt, for at øge sandsynligheden for en succesfuld frigørelse. Taktisk Selvforsvar benytter sig af meget  realistiske angreb. Det betyder, at vi ofte må tænke i andre baner og gribe til en anden teknik for at kunne frigøre os fra et kraftfuldt angreb, hvis det første forsøg fejler. Det fandt begge fightere ud af og løste opgaven flot, selvom omklamringerne var både kraftfulde og vedholdende. Sebastian kastede dernæst lidt rundt med Benn, da han foreviste forskellige nedtagninger.

Som gradueringen skred frem tærede den på begge fighteres kræfter, men de holdt begge et flot tempo. Mod slutningen skulle både Benn og Sebastian vise forsvar mod slag under bevægelse efter de havde vist .

Til sidst skulle Sebastian udfordres i en gulvkamp. Her blev han parret med den noget tungere Thomas B., der startede meget offensivt, men Sebastian forsvarede sig fornuftigt og kontrolleret uden at komme i de store problemer. En gulvkamp på et par minutter er altid hård – især efter mere end en times graduering, men Sebastian kæmpede godt i en meget lige kamp.


Derefter voterede sensei Jesper F. Andersen, der er grundlægger af Taktisk Selvforsvar, samt vores dygtige trænere Carsten Dahl og Mark Andersson. Det resulterede i, at Benn bestod gradueringen til 6. kyu (gult bælte) og Sebastian bestod gradueringen til 5. kyu (rødt bælte). Stort tillykke til dem begge.

Diplomerne blev overrakt til Benn og Sebastian af  sensei Jesper F. Andersen under bifald fra klubbens øvrige medlemmer. En bestået graduering i Taktisk Selvforsvar betyder ikke kun en ny bæltefarve til træningen, det betyder også, at udøveren har vist sig i stand til at udføre teknikker, der resulterer i, at udøveren har bedre sandsynlighed for at slippe helskindet fra et overfald på gaden.

Efter gradueringen havde Susan forberedt noget godt til maven, så Kasper lod proppen springe og vi nød lidt snacks og et glas Asti eller sodavand mens vi hyggede i varmen udenfor. Susan overraskede også Carsten og Mark med en fin gave fra klubben som tak for deres store engagement i den daglige træning. Det så ud som om begge trænere kunne bruge gaven, der var en ølsmagning på et bryghus et valgfrit sted i Danmark, og da begge to aldrig har sagt nej til en øl, så bliver gaven næppe byttet.

Tekst: Thomas Bosold