FAQ

Her har vi samlet en række spørgsmål og svar på de spørgsmål vi oftest får:

Hvilken karateklub skal jeg vælge?

Inden man melder sig selv eller sine børn ind i en klub hvor man måske kun kender instruktørerne fra en plakat eller en folder, er det helt ok at stille spørgsmål til klubbens historie og instruktørernes erfaring.

Desværre kan alle åbne en karateklub og kalde sig karateinstruktør uden at have faglige eller menneskelige kompetencer til at påtage sig det store ansvar at undervise børn, unge og voksne.

En forkert klub og instruktør, kan ikke bare betyde penge ud af vinduet og en masse spild af tid, men også give en uoprettelig skade og mistillid til andre mennesker. Derfor er det rette valg så vigtigt.

Søg information på Internettet om klubben og personerne og søg svar hos venner og bekendte. En ordentlig karateklub har erfarne instruktører, som selv har dyrket karate på højt plan og som selv er aktive karateudøvere. 

Du kan søge på en klub på f.eks. Karatenews.dk, som er Nordens største karatenyhedssite.

Hvad er Taifu?

Taifu er en karateklub med stolte traditioner. Taifu er kendt i hele Danmark og Europa for vores store arbejde med udbredelse af karate, socialt ansvar og talentudvikling. Taifu blev etableret i 1999 af sensei Jesper F. Andersen 6. dan og har siden været en klub der har vist vejen for mange andre karateklubber i Danmark. I 2015 blev Taifu udnævnt til international hovedskole for stilarten Shotogakusha. En kæmpe international anerkendelse af Taifu. Taifu henvender sig til børn, unge og voksne der er interesseret i at lære korrekt karate, baseret på kvalitet, seriøsitet og ordentlighed.

Vores chefinstruktør Jesper F. Andersen sensei har skrevet flere interessant artikler om karate, som er blevet bragt i flere tidsskrifter. Læs f.eks.

Traditionel karatetrænig – Ideel aktivitet for børn

Karate og Dannelse

Kom i balance med dig selv – både fysisk og mentalt!

På vej mod det sorte bælte

Hvem underviser i Taifu?

Vi er i Taifu Karate Dojo stolte og priviligerede over, at alle vores hovedinstruktører selv har kæmpet ved utallige stævner i ind- og udland og været på landsholdet i karate. Det har naturligvis en betydning for instruktørens karatemæssige kapacitet, at man selv har været aktiv kæmper på højt plan og stadig træner karate hver dag. Det kommer alle vores medlemmer i Taifu Karate Dojo til gode, at de hver dag kan møde op til undervisning i korrekt karatedo. Vores hovedinstruktører gæsteunderviser i  andre klubber og lande, hvilket understreger det høje faglige niveau vores hovedinstruktører er i besiddelse af.

Vores hovedinstruktører er er Jesper F. Andersen sensei 6. dan, Richard Ledborg Hansen sensei 6. dan, Mette Harpsøe sensei 5. dan og Dan Kristensen sensei 5. dan. Flere af vores hovedinstruktører og instruktører har også en uddannelsesmæssig baggrund, som gør at de kan udvide din personlige kapacitet eller ydeevne, så du bliver i stand til at udføre og håndtere ting, som du ikke kunne før.

Du kan google instruktørerne og læse meget mere om deres kvalifikationer. Alle vores instruktører og instruktørassistenter gennemgår løbende instruktøruddannelse, hvilket er med til at sikre vores høje faglige niveau.

Læs mere om vores instruktører her.

Hvilken karatestilart trænes der i Taifu?

I Taifu trænes der traditionel Shotokan karate. Vi fastholder de værdier og værner om de historiske rødder der er indeholdt i Shotokan karate grundlagt af Gichin Funakoshi. I Taifu er vi medlem af Shotogakusha, en international organisation der står for kvalitet og fælleskab. Vores øverste sensei er Masahiko Tanaka sensei 8. dan JKA (Japan Karate Association), som hvert år gæster Taifu Karate Dojo. Tanaka sensei bliver kaldt “Den sidste nulevende samurai”.

Hvilken målgruppe henvender Taifu Karate Dojo sig til?

Taifu henvender sig til alle som er interesseret i at lære korrekt karate. Vi har hold for børn, unge, voksne og familier. Alle som vil følge vores værdier og regelsæt er velkommen. Vi har også motionshold i form af fitnesskarate.

Se holdoversigt

Hvor gammel skal man være for at begynde til karate i Taifu?

Vi har minihold, hvor man kan starte som 4 årig. Vi har børnehold, hvor man kan starte som 6 årig. På vores voksenhold har vi udøvere lige fra 16 år til 74. Karate kan trænes hele livet.

Kan forældre træne på hold med deres børn?

I Taifu har vi hold for familier med medlemsrabat. Her kan du og dit barn/dine børn træne sammen på en sjov og afvekslende måde.

Hvilken muligheder er der for at træne ekstra i Taifu?

Taifu er en af de klubber i Danmark der har flest træningstilbud. Vi har træning hver dag og der er rig mulighed for at træne ekstra på vores mange specielhold uden det koster ekstra.

Opstår der skader under karatetræning?

Vi passer rigtig godt på hinanden og skader er sjældne. Når vi kæmper mod hinanden er det kun tilladt at markere teknikker. Respekt for hinanden er en af vores nøgleværdier, og vores instruktører sørger for at alle føler sig godt tilpas.

Kan man stille op til stævner når man træner i Taifu?

Alle der har lyst til at deltage i stævner støtter vi med professionel træning. Vi har specielhold for vores konkurrenceudøvere og Taifu deltager hvert år i Europamesterskaber og verdensmesterskaber i Karate.

Taifu har gennem årene trænet adskillige kæmpere frem til landsholdsniveau og medaljer ved EM og VM. Hvert år i slutningen af november måned afholder vi vores klubmesterskab, hvor alle i Taifu kan stille op. Det er en stor begivenhed for vores medlemmer og forældre.

Er der aktiviteter udover træning i Taifu?

I Taifu knyttes der nye fælleskaber og venskaber. Vi afholder hvert år en række sociale arrangementer målrettet vores forskellige aldersgrupper. Det kan være alt fra hygge efter træning, fester for voksne, filmaftener for børn, sommerfest, fastelavn, sommerlejr og hygge på rejser i forbindelse med træninger og stævner i ind- og udland.

Er det dyrt at træne karate i Taifu?

I forhold til vores høje instruktørkompetencer, vores mange muligheder for ekstra træning samt vores høje sociale aktivitetsniveau er vores kontingent yderst rimelig. Husk du får den karateundervisning du betaler for.

Se medlemsfordele